راهکارهایی برای ردیابی گوشی مسروقه

اپراتورهای همراه اول و ایرانسل که بزرگترین اپراتورهای تلفن همراه فعال در کشور هستند قابلیتی جالب و کاربردی را در اختیار مشترکین خود قرار داده‌اند تا به وسیله آن، مشترکین بتوانند موقعیت گوشی مفقود شده یا سرقت شده خود را پیدا کنند.

این قابلیت کاربردی ارائه شده توسط اپراتورهای همراه اول و ایرانسل بر اساس اجرای طرح رجیستری راه اندازی شده است. طرحی که شاید اوایل خیلی از افراد و کارشناسان اجرای آن را تنها باعث افزایش قیمت ها در بازار می دانشتند و ویژگی مثبتی برای آن قائل نبودند اما یکی از ویژگی های مثبت طرح رجیستری تلفن های همراه پیشگیری از فروش گوشی‌ های سرقتی در بازار بود.


با پیشرفت به سوی دنیای دیجیتال و مدرن، تلفن های همراه به بخشی جداناپذیر از زندگی بیشتر انسان ها، از سالمندان گرفته تا خردسالان، تبدیل شده‌اند. از تراکنش های بانکی تا شبکه های مجازی، کلاس های آنلاین و یا  گوش دادن به موسیقی، گوشی های موبایل پاسخگوی بسیاری از نیازهای روزمره ما هستند. در کشور ما عمده تلفن های همراه مورد استفاده مردم وارداتی هستند، پس بدیهی ست که قیمت آن ها با افزایش قیمت ارز بالا میرود. این عدم ثبات بر نگرانی های بسیاری از افراد می‌افزاید، چرا که در صورت مفقود یا سرقت شدن تلفن همراه و پیدا نشدن آن، افراد برای جایگزینی تلفن همراه خود مجبور به پرداخت هزینه‌هایی گزاف هستند. در چنین شرایطی قابلیت ردیابی گوشی مفقود یا مسروقه میتواند بسیار اثربخش و کمک کننده باشد.

 

 

طرح رجیستری یکی از راهکارهای ابداعی موثر برای پیشگیری از فروش گوشی ‌های مسروقه و قاچاق بود. در طرح فوق زمانی که سیم‌کارت اپراتورهای داخلی در گوشی قرار می‌ گیرد، گوشی با فهرست تلفن های همراه مجازی که از مبادی قانونی به کشور وارد شده‌اند بررسی می ‌شود و اگر شماره سریال آن در فهرست قرار نداشته باشد، غیر قابل استفاده می ‌شود. بر اساس این طرح برای تغییر سیم‌کارت داخل گوشی ثبت شده در سامانه همتا نیز عملیات انتقال مالکیت باید توسط مالک اصلی انجام شود تا فرد دیگری بتواند از سیم کارت خود در گوشی استفاده کند و اگر این عملیات انجام نشود سرویس دهی سیم‌کارت در این گوشی قطع شده و غیر قابل استفاده خواهد بود.




برای فعال سازی این قابلیت بر روی گوشی موبایل خود می توانید از روش های زیر استفاده نمایید:

 

 

فعال سازی سرویس ردیابی گوشی تلفن همراه برای مشترکین ایرانسل:

اگر جزو مشترکین اپراتور ایرانسل هستید برای ردیابی گوشی مسروقه خود باید کد IMEI گوشی را داشته باشید. کد فوق با برچسبی روی گوشی یا جعبه گوشی قرار گرفته است. با در اختیار داشتن کد فوق مراحل زیر را دنبال کنید:

1. برنامه شماره ‌گیر گوشی را باز کنید و کد دستوری *6101# را شماره‌گیری کنید.

2. در ادامه عدد 1 را وارد کنید. عدد فوق به معنای پذیرش قوانین و ضوابط ردیابی گوشی توسط اپراتور ایرانسل است.

3. زمانی که عدد 1 را وار می‌کنید هزینه ‌ای معادل 100 تومان برای ردیابی گوشی مسروقه از حساب شما کسر می‌ شود.

4. در مرحله بعد اگر روی گوشی سیم کارت ایرانسل را قرار داده‌اید، عدد1 را ارسال کنید، در غیر این صورت عدد 2 را وارد کنید.

5. در انتها کد IMEI گوشی که یک کد 15 رقمی است را وارد کنید.

با انجام این‌کار سرویس ردیابی گوشی برای سیم کارت ایرانسل فعال می ‌شود. در بیشتر موارد اپراتور مذکور نتیجه را ظرف 48 ساعت به کاربر اعلام می ‌کند. نتیجه بررسی به شکل پیام کوتاه برای شماره ‌ای ارسال می شود که از طریق آن درخواست ردیابی گوشی مسروقه را ارسال کرده ‌اید. اگر در این بازه امکان ردیابی وضعیت گوشی فراهم نبود باید 5 روز صبر کنید و درخواست بررسی وضعیت گوشی را یکبار دیگر ارسال کنید.

 

فعال سازی سرویس ردیابی گوشی تلفن همراه برای مشترکین همراه اول:

اپراتور همراه اول نیز همانند ایرانسل سرویس مشابهی برای ردیابی وضعیت گوشی ‌های مسروقه ارائه کرده است. در روش فوق همانند حالت اول لازم است کد IMEI گوشی را داشته باشید.

1.  کد # سریال گوشی مسروقه *10*2141* با استفاده از یک خط همراه اول شماره‌گیری کنید. (روش دوم، از طریق سامانه جامع پیامکی خدمات همراه اول با ارسال 2141 به شماره 111)

همراه اول در یک بازه 10 روزه وضعیت گوشی مسروقه را اعلام می‌ کند. همانند قبل نتیجه روی خطی که با آن شماره یاد شده را گرفته ‌اید ارسال می ‌شود، اگر در این بازه زمانی گزارشی دریافت نشد پس از گذشت 10 روز مجدد کد فوق را شماره ‌گیری کنید.

سرویس ردیابی گوشی همراه اول

درخواست

کد دستوری

فعالسازی سرویس

*10*2141*سریال گوشی#

غیر فعالسازی سرویس

*10*2142#

دریافت راهنما

*10*2143#

 

 

 

راهکارهایی برای پیشگیری از سرقت گوشی‌های همراه

در زمان فعال ‌سازی قفل گوشی روی صفحه اصلی پیغام بگذارید. گوشی‌ های اندروید قابلیت جالبی دارند که اجازه می‌ دهند یک پیغام روی صفحه قفل گوشی قرار دهید. بیشتر کاربران ترجیح می ‌دهند شماره تلفن همراه دومی را روی قفل صفحه گوشی قرار دهند تا اگر فردی گوشی را پیدا کرد با آن‌ها تماس برقرار کند.

 

 

راهکار موثر دیگر فعال ‌سازی Gmail و Apple ID است. زمانی که سرویس ‌های یاد شده روی اندروید و آی‌فون فعال باشند، در زمان به ‌کارگیری قابلیت ‌های Fine My iPhone و  Android Device Manager یک لایه امنیتی مضاعف به وجود می ‌آید. به‌طور مثال آی‌فونی که متصل به اپل آیدی باشد، پس از ریست شدن اطلاعات کاربری را می ‌خواهد که یکسان با مشخصات اپل آیدی است. اگر سارقی به اطلاعات یاد شده و مشخص شده در اپل ‌آیدی دسترسی نداشته باشد با صفحه Activation lock روبرو می ‌شود و امکان فعال ‌سازی گوشی را از دست می ‌دهد. چنین راهکاری در گوشی ‌های اندرویدی نیز وجود دارد تا سارقان نتوانند به راحتی گوشی ‌های اندرویدی را به فروش رسانده یا به اطلاعات آن ‌ها دسترسی داشته باشند.

مصرف اینترنت در سایت رندباز نیم بها شد

با پیشرفت تکنولوژی و حرکت به سمت دنیای دیجیتال، وابستگی و نیاز به اتصال به شبکه جهانی بیش از پیش حس می شود و شدت میگیرد. عمده اتصال کاربران به اینترنت از طریق تلفن های همراه انجام میشود. تلفن های همراه علاوه بر این قابلیت، امکاناتی نظیر تماس های تلفنی و پیام کوتاه نیز به مصرف کنندگان ارائه میدهند. امروزه عدم اتصال به اینترنت و شبکه های اجتماعی احساسی از بیگانگی و حتی ترس را در ما ایجاد میکند که این موضوع اهمیت داشتن اپراتوری مناسب و همچنین دانش مربوط به خدمات ارائه شده توسط آن اپراتور را افزایش میدهد. اکثر ما با استفاده از اطلاعات ارائه شده در وبسایت های متفاوت درمورد اپراتور خود آگاهی پیدا میکنیم، بنابراین وجود سایتی که اطلاعات تمام اپراتورها را به طور جامع و کامل در اختیار ما قرار دهد میتواند بسیار مفید واقع شود.

سایت رندباز با هدف خرید و فروش سیم‌کارت راه اندازی شد هم اکنون بازاری بزرگ، انعطاف پذیر و سراسری با بیش از هزار فروشگاه و ده هزار سیم‌کارت می‌باشد. رندباز خدماتی نظیر قیمت گذاری سیم‌کارت، جستجوی پیشرفته سیم‌کارت، پشتیبانی از تمام اپراتورهای مجازی، فروش فوری و بیشمار امکانات دیگر را به متقاضیان ارائه میدهد. علاوه بر موارد فوق، رندباز گزینه های دیگری مانند امکان فروش و خرید اقساطی سیم‌کارت، خرید و فروش گوشی موبایل و  آهنگ پیشواز را در اختیار کاربران خود قرار میدهد.

 مدیران رندباز به تازگی موفق شدند این وبسایت را در سایت سازمان فناوری اطلاعات و فناوری کشور ثبت کنند که این اقدام سبب شده اینترنت مورد استفاده توسط مراجعین سایت رندباز تحت تعرفه قرار گرفته و به صورت نیم‌بها حساب شود. بازدیدکنندگان سایت رندباز زین پس می‌توانند با صرف کمترین هزینه به خدمات مورد نیاز خود دسترسی پیدا کنند.

سامانه دریافت اینترنت رایگان وزارت ارتباطات راه‌ اندازی شد

با تشدید وضعیت قرمر و وخیم شدن حال و هوای کرونا همه ما ترجیح میدهیم درخانه خود باقی بمانیم و در اجتماعات حضور پیدا نکنیم. هرچند که در ابتدای همه گیری بسیاری از مردم توجهی به الزام حفظ فاصله اجتماعی و دوری جستن از ازدحام و اجتماعات نداشتند، ولی هم اکنون درصد بالایی از مردم مجاب شده اند تا در این شرایط بحرانی تا حد ممکن در منزل بمانند و خود را در معرض ریسک ابتلا به این ویروس واگیردار قرار ندهند. دولت نیز با اقداماتی از قبیل منحل کردن کلاسهای حضوری و اجباری کردن آموزش مجازی، و همچنین تشویق مشاغل به دورکاری مردم را به باقی ماندن در منازل خود سوق میدهد. این اقدام اگرچه در جلوگیری از ازدحام  و شکستن زنجیره انتقال وسیروس موثر است ولی نیازمند اینترنت پرسرعتی است که هزینه های مربوط به آن برای بسیاری از مردم مشکل‌زایی میکند. به منظور تأمین اینترنت رایگان مورد نیاز برای دانشگاه ها، اساتید و دانشجویان در جهت پیشبرد برنامه های تحصیلی به صورت آنلاین در زمان شیوع کرونا، سامانه دریافت اینترنت رایگان توسط وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات راه اندازی شد.

ستار هاشمی معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات اینگونه بیان کرد: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای اینکه تمامی دانشگاه‌‌های سراسر کشور بتوانند از اینترنت رایگان برای آموزش مجازی استفاده کنند، سامانه ‌ای را راه ‌اندازی کرده است تا همه مراکز علمی با ثبت نشانی سامانه ‌های مورد استفاده دانشگاه در آن از ترافیک رایگان استفاده کنند. 

به نقل از پایگاه خبری رندباز معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات با بیان اینکه دانشگاه ‌ها برای دریافت اینترنت در سامانه جدید وزارت ارتباطات ثبت‌نام کنند، گفت: دانشجویان و اساتید می ‌توانند از سامانه‌های دانشگاه‌‌های خود به طور رایگان و بدون مصرف حجم اینترنت استفاده کنند. ستار هاشمی معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات با بیان اینکه ترافیک آموزش مجازی برای تمامی مراکز آموزش دانشگاهی و حوزوی در صورت ثبت ‌نام سامانه‌های دانشگاه در سامانه وزارت ارتباطات رایگان خواهد بود، گفت: دانشگاه‌‌ها باید برای استفاده دانشجویان و اساتید از اینترنت رایگان برای آموزش مجازی، نشانی سامانه‌هایی را که از آن برای ارائه آموزش مجازی استفاده می کنند در سامانه وزارت ارتباطات به نام https://ict.gov.ir/fa/unitraffic ثبت کنند.

هاشمی تصریح کرد: دانشگاه‌ هایی که از بیش از یک سامانه برای آموزش های مجازی استفاده می ‌کنند، باید آدرس تمامی سامانه‌های خود را در جدول طراحی شده در سامانه وزارت ارتباطات ثبت کنند. این در حالی است که اگر دانشگاهی بیش از چهار آدرس سامانه دارد، می‌تواند در محل مورد نظری که در سامانه پیش ‌بینی شده است اقدام به ثبت آدرس تمامی این سامانه‌ها کند.

وی ادامه داد: در حال حاضر تعداد ۱۳۳۴ سامانه دانشگاه‌های کشور در سامانه وزارت ارتباطات تأیید شده و برای اعمال ترافیک رایگان آموزش مجازی به اپراتورهای تلفن همراه و اینترنت ثابت کشور ابلاغ شده است. از طرفی باید به این نکته اشاره کنم که دانشجویان دانشگاه‌ ها برای استفاده از سامانه‌‌های مراکز علمی خود باید مطمئن شوند که آدرس‌های سامانه دانشگاه جزو لیست تأیید شده در سامانه وزارت ارتباطات قرار داشته باشد که در صورت نبود آدرس سامانه دانشگاه باید بلافاصله به مسئول فناوری دانشگاه اطلاع داده تا او اطلاعات آدرس سامانه دانشگاه‌ ها را در سامانه وزارت ارتباطات ثبت کند.

وی در پایان گفت: ‌تمامی دانشگاه‌ های سراسر کشور تا ۳۰ مهر ماه مهلت دارند نسبت به درج آدرس سامانه‌‌های دانشگاه‌‌های خود در سامانه جدید وزارت ارتباطات اقدام کنند. همچنین باید بگویم اینترنت رایگان آدرس سامانه‌های دانشگاهیان هیچ‌گونه محدودیتی نخواهند داشت زیرا به هر میزانی که از این سامانه‌ ها استفاده شود هیچ‌گونه اختلالی به وجود نخواهد آمد.

ممنوعیت افزایش قیمت بسته‌های اینترنتی اپراتورها تا پایان سال

محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور، در صفحه اینستاگرامی خوداعلام کرد قیمت بسته های اینترنت تا پایان سال جاری تغییر نکرده و ثابت باقی می‌ماند.


دو اپراتور ایرانسل و همراه اول در حدود سه ماه پیش طی اقدامی پیش بینی نشده و بدون داشتن مجوز وزارت ارتباطات و سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، بسته های اینترنتی پر مصرف خود را حذف کردند تا دیگر در دسترس کاربران و مشترکین قرار نگیرد و با این کار به نوعی قیمت بسته های اینترنتی خود را افزایش دادند. در اوضاع کرونایی جامعه و روزهایی که اکثر مشترکین بیشتر فعالیت های خود اعم از تحصیل و … را به وسیله اینترنت و به صورت آنلاین انجام می‌دادند، این دو اپراتور اقدام به حذف بسته‌های پر مصرف مشترکین و به نوعی گران‌فروشی کردند. برای مدتی کشمکش‌هایی بین وزارت ارتباطات و اپراتورهای همراه اول و ایرانسل در جریان بود تا اینکه این دو اپراتور از مواضع خود کوتاه آمده و بسته های حذف شده را بازگرداندند.


با توجه به اتفاقات پیش آمده در تیر ماه سال جاری و گران کردن بسته‌های اینترنت از سوی اپراتورهای همراه اول و ایرانسل  در صفحه اینستاگرام خود اعلام کرده است که اپراتورها هیچ مجوزی برای افزایش تعرفه بسته‌های اینترنتی خود تا پایان سال جاری نخواهند داشت و قیمت بسته های اینترنت اپراتورها نباید افزایش داشته باشد.

 وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره انتقاد کاربران به افزایش قیمت بسته‌های اینترنتی عنوان کرد: قیمت بسته‌‌های اینترنتی تغییری نداشته است و ما اجازه افزایش قیمت را تا پایان سال جاری به اپراتورها نخواهیم داد.


 آذری جهرمی در پاسخ به این سوال که آیا توسط این وزارتخانه ۱۰ میلیارد تومان به باشگاه استقلال پرداخت شده است، خاطر نشان کرد: با ۱۰ میلیارد پنج دکل مخابراتی جدید احداث می‌کنیم تا حداقل ۱۵ روستای جدید به اینترنت پرسرعت وصل شود.


 وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره اقدامات انجام شده برای رفع پینگ بازی ‌های آنلاین گفت: از بخش زیرساخت خواستم برای بهبود کیفیت بازی ‌های رایانه‌ ای اقدامات جدی به عمل آورد و گزارش آن را خواهم داد. وی همچنین  علت فیلترینگ تلگرام را حکم قضایی دانست و درباره فیلترینگ اینستاگرام نیز اعلام کرد که بحثی در این خصوص مطرح نیست.


 وی درباره سایت‌های شرط ‌بندی توضیح داد: فعالیت این سایت ‌ها مخالف قوانین ایران است. متاسفانه از طمع و بعضا ناآگاهی افراد بهره می ‌گیرند و مردم را نقره‌ داغ می‌ کنند. اطلاع دارم که پلیس و دستگاه قضایی پیگیری جدی برای برخورد با گردانندگان این اقتصاد ناسالم انجام می ‌دهند و ما هم از این اقدام آن‌ها حمایت می‌ کنیم.

 وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره اینترنت VDSL گفت: حدود ۷۰۰ هزار پورت توسط مخابرات ایران و شاتل آماده شده که به ‌زودی افتتاح و به بهره‌ برداری می‌رسد. آذری جهرمی درباره اینترنت محصلین علوم دینی و اساتید حوزه نیز اعلام کرد که منتظر پاسخ نامه حوزه هستیم تا تسهیلات طلاب را هم ارائه کنیم.


جهرمی درباره چرایی تعلل در راه‌ اندازی شبکه ملی اطلاعات گفت: همه بخش‌ های شبکه ملی اطلاعات وظیفه وزارت ارتباطات نیست. آنچه وظیفه ماست، با تمام امکانات و توان در حال اجراست.

 یکی از کاربران به بازار گوشی و قیمت‌ های فضایی اشاره کرده و گفته بود که و بعضی از واردکنندگان از آب گل ‌آلود ماهی می ‌گیرند و درخواست نظارت بر این بازار را کرده بود. وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در این خصوص گفت: نظارت بر بازار گوشی و قیمت آن وظیفه ما نیست، اما دغدغه درست شما را به همکارم در دولت منتقل می ‌کنم. 

آذری جهرمی با اشاره به مشکلات معیشتی مردم اظهار کرد: متاسفانه شدت یافتن تحریم ‌ها، تاثیرات منفی کرونا بر اقتصاد و البته برخی مشکلات داخلی، باعث شده که شرایط دشواری پیش روی همه ما باشد. البته معتقدم با کار بیشتر و تلاش بیشتر می ‌توان برخی مشکلات را پشت سر گذاشت. وی در پاسخ به اینکه آیا شرکت سوپرسل، ایران را تحریم کرده، گفت: شریک تجاری سوپرسل در ایران، شرکت مالک کافه‌ بازار بود. بیانیه ‌ای از سوپرسل دیدم که گفته بود با کافه ‌بازار به تفاهم نرسیده و به‌صورت موقت فعالیتش در ایران را متوقف کرده است.

 

پوشش صددرصدی شبکه تلفن همراه در سطح روستاها

با وجود اینکه در کشور ما بیش از بیست سال از ورود تلفن همراه میگذرد، اما تا سال 92 تنها در حدود ده درصد روستاهای کشور از پوشش شبکه تلفن هراه برخوردار بودند. اما در دولت جدید افزایش پوشش دهی تلفن همراه و اینترنت پرسرعت روستاها به یکی از اولویت های وزارت ارتباطات تبدیل شده است. این که در مناطق مختلف به پوشش شبکه اپراتور سیم کارت خود دسترسی داشته باشید تا در شرایط اضطراری بتوانید تماس برقرار کنید نکته بسیار مهم و حائز اهمیتی است.  در ایران سه اپراتور همراه‌اول، ایرانسل و رایتل مشغول ارائه خدمت به مشترکین می باشند و همواره در تلاش بوده‌اند تا با گسترش پوشش شبکه بتوانند درصد بیشتری از مساحت ایران را تحت پوشش شبکه تلفن همراه قرار بدهند تا تمامی مردم بتوانند در اقصی نقاط کشور به خدمات تلفن همراه و اینترنت دسترسی داشته باشند.

 
 
در راستای گسترش پوشش شبکه تلفن همراه، محمد جواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور گفت: بنا داریم به صورت صددرصدی شبکه تلفن همراه در سطح روستاهای بالای ۲۰ خانوار را پوشش دهیم.
 
محمدجواد آذری جهرمی امروز در آیین افتتاح فاز نخست شبکه هوشمند مدارس دانا که با حضور رئیس جمهور برگزار شد، عنوان کرد: به دستور موکد جنابعالی وزارت ارتباطات توانست بخشی از توان خود را در راستای تحقق عدالت ارتباطی مصرف کند.
 
 وی افزود: تلفن همراه هر چند در اوایل دهه هفتاد وارد کشور شده بود اما تا سال ۹۲ تنها ۱۱ درصد سطح روستاهای کشور دارای پوشش شبکه تلفن همراه بود، اما امروز این میزان به ۹۵ درصد در روستاها رسیده است.
 
 آذری جهرمی افزود: اتصال به شبکه ملی اطلاعات و دسترسی به اینترنت پرسرعت از سال ۱۳۹۴  با دستور رئیس جمهور شکل گرفت که با فاصله نه چندان زیادی هم اکنون برای بیش از ۹۰ درصد روستاهای کشور بالای ۲۰ خانوار کشور فراهم است و همه تلاش ما این است که با مدد الهی و حمایت های شما تا پایان دولت این عدد به صددرصد برسد تا شعار دسترسی به اینترنت همگانی در سراسر کشور محقق شود.
 
 وی با تاکید بر اینکه آماده کردن زیرساخت های تحقق عدالت آموزشی در کشور خصوصا در دوران کرونا از جمله ماموریت هایی بود که رئیس جمهور به وزارت ارتباطات محول کرده است، گفت: برای ۱۳ میلیون دانش آموز، یک میلیون معلم و کادر آموزشی، ۴ میلیون دانشجو و ۱۰۰ هزار استاد دانشگاه اینترنت رایگان را فراهم کردیم که این یک خدمت بزرگ از سمت دولت برای مردم بود.
 
 آذری جهرمی با اشاره به موضوع دیگری در حضور رئیس جمهور گفت: فراهم آوری زیرساخت مدارس هوشمند بدون توجه به نقاط شهری و روستایی از دیگر مواردی بود که وزارت ارتباطات در حوزه آموزش در نظر گرفته بود.
 
 وی افزود: این پروژه به صورت همزمان در شبکه های روستایی ذیل برنامه ایران هوشمند پیگیری شد و ما تلاش کردیم زیرساخت مدارس هوشمند را فراهم آوریم.

 آذری جهرمی افزود: امروز در یکی از دورترین مدارس در محل کنارک سیستان و بلوچستان فاز نخست شبکه هوشمند مدارس دانا را در همین راستا افتتاح می کنیم.